dinsdag 1 juli 2014

Stap vooruit in leerlingenvervoer


De gemeente gaat in zee met de vervoerder Noot Ede B.V. voor het leerlingenvervoer de komende twee jaar. Het college beantwoordt onze vragen over klimaatafspraken bij de aanbesteding.



In mei stelden wij de wethouder mondeling en schriftelijk een aantal vragen over de aanbesteding van het leerlingenvervoer. Wij vroegen onder andere om een betere monitoring van de klanttevredenheid, een goede klachtenregeling en het opnemen van klimaateisen bij de aanbesteding.Een deel van de vragen werd eind mei beantwoord, daarover schreven we in dit bericht.
Het college heeft een tweede memo gestuurd met antwoorden, met daarin meer concrete informatie over de nieuwste aanbesteding van het leerlingenvervoer. Er is een jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek afgesproken, er wordt specifiek beleid ontwikkeld op een goede verstandhouding tussen chauffeur en leerlingen en er zijn klimaatafspraken gemaakt. Minimaal 25% van het beladen vervoer wordt gereden op groen gas.
Wij vinden dit een stap in de goede richting. Alle factoren moeten meegewogen worden bij een aanbesteding, het is goed dat dit gebeurd is. Wij hebben goede hoop dat er ook klimaateisen meegenomen zullen worden bij de regionale aanbesteding en dit college vol overtuiging koers blijft zetten naar een klimaatneutraal Renkum.
De antwoorden van het college zijn te lezen hieronder:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten