donderdag 16 februari 2017

CO2 Prestatieladder: prestatie en ambitie


De CO2 Prestatieladder is een instrument waarmee bedrijven en organisaties hun CO2-uitstoot reduceren. Al enkele duizenden bedrijven zijn gecertificeerd ook landelijke organisaties als de KNVB en ProRail zijn aangesloten.
Renkum is de allereerste gemeente in Nederland die zich aansluit bij de CO2 Prestatieladder. Een week na de gemeente Renkum ontving ook het ministerie van Infracstructuur en Milieu een certificaat.

Er zijn vijf niveaus op de prestatieladder, Renkum start op niveau 3. Wethouder Wendy Ruwhof kreeg het certificaat uitgereikt door Paul Tammer, directeur van het Nederlands Certificatie Kantoor (NCK).
'Dit is zowel een prestatie als een ambitie,' zei de wethouder bij het officiƫle moment. Er is hard gewerkt om dit te bereiken en we staan in de startblokken om steeds meer te gaan doen. Er is een ambitieus plan opgesteld met maatregelen die ertoe moeten leiden dat we bij de volgende controle, over drie jaar, niveau 5 hebben bereikt.

Renkum wil in 2040 klimaatneutraal zijn. Dit voorjaar wordt de Routekaart Klimaatneutraal in de raad besproken, een overzicht van concrete maatregelen die voor de komende jaren gepland staan.

Een van de voornemens is het verduurzamen van het wagenpark van de gemeente. Twee dienstauto's zijn deze maand al vervangen door elektrische auto's. Twee wagens die reden op fossiele brandstof zijn afgeschreven, de nieuwe auto's zorgen voor schonere lucht en minder geluid en verbruiken geen fossiele brandstoffen meer. Vanaf 2018 wordt het elektrische vervoer nog groener, omdat dan het nieuwe stroomcontract van de gemeente ingaat en alle stroom volledig groen ingekocht wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten