woensdag 23 juni 2010

Debat in de gemeenteraad

Op 22 juni heeft Charlotte de Roo de Wethouder van Milieu (Heinrichs,VVD) informatie gegeven over openbare dimbare LED verlichting en het gegeven dat Philips de financiering van de extra uitgaven voor openbare Led verlichting wil voorfinancieren. De gemeente Tilburg heeft al gekozen voor deze aanpak.

De wethouder gaf aan dat hij wil kijken naar wat Philips te bieden heeft wat betreft LED verlichting en dat het zeker zal worden onderzocht. Dit was de wethouder niet bekend en hij vindt het een goede suggestie.

Tijdens die commissie leefmilieu heeft Charlotte de Roo ook aangekaart dat het college van B/W had besloten om geen geld uit te trekken voor een energiescan voor zorginstellingen. Zorginstellingen zijn gefocused op zorg ( enniet op energie) en ze hebben vaak vele gebouwen in beheer. Door een energiescan krijgen ze inzicht waar het het zinvol is om in energiebesparing en/of duurzame energie te investeren. Uiteraard moeten zij dat zelf financieren, maar daarbij bereiken ze ook minder CO2 uitstoot, geld besparen op hun energierekening, een beter binnenklimaat voor de ouderen.

De wethouder heeft de toezegging gedaan om hier op terug te komen. Hij zei dat de energiescan zeker niet in de ‘prullenbak’ is gegooid. Hij vond het voorstel niet voldoende uitgewerkt en hij heeft het teruggestuurd naar de ambtenaren.

Klik hier voor een pagina van Gemeente Renkum met de discussie over het milieuprogramma.

Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten